Grad Đurđevac poslao prijavu na program Zaželi preko kojeg će zaposlit 15 žena


Srijeda, 6. rujna 2017.

Grad Đurđevac je uz suradnji s PORA-om Razvojnom agencijom prvi u našoj županiji poslao prijavu na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju.

Program ZAŽELI namijenjen je i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

Grad Đurđevac je prijavio potrebu za zapošljavanje čak 15 gerontodomaćica koje će dvije godine pomagati našim starijim sugrađanima, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 mil. kuna.

Cilj je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.

Prošle godine Grad Đurđevac je preko programa javnih radova Pomoć u kući zaposlio devet žena koje su svakodnevno obilazile oko 75 korisnika i pomagale im u obavljanju kućnih poslova, tako da će se svima njima preko programa Zaželi ponovno osigurati potrebna pomoć.