Kuća Osmijeha će riješiti stambeno pitanje udomljene djece koja izlaze iz sustava socijalne skrbi


Srijeda, 16. svibnja 2018.

Grad Đurđevac je u suradnji PORA-om i partnerima Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh prijavio projekt pod nazivom Kuća Osmijeha na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 1.

Cilj projekta je pružanje adekvatne stručne pomoći djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su smješteni u udomiteljskim obiteljima, a članovima udruge Osmijeh za svakodnevno suočavanje sa specifičnim problemima udomiteljstva. Projektom će se opremiti objekt u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva i osigurat će im se stručna podrška kojom će ih se pripremiti na daljnji samostalan život. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz edukacije i superviziju.

Projekt obuhvaća razdoblje od 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je oko 1.200.000,00 kuna.

Na temu projekta u Gradu je gradonačelnik Hrvoje Janči održao je sastanak sa Senadom Ranilović iz PORA-e i  Melitom Birčić, ravnateljicom PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja koje su sudjelovale u njegovoj pripremi. Pripremljena je sva potrebna dokumentacija, te je projekt poslan u Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.