Grad Đurđevac prijavio projekt za nabavu “eco friendly” vozila


Utorak, 7. srpnja 2020.

Grad Đurđevac u prvim se sekundama prijavio na javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Time će se Grad nastaviti razvijati u smjeru pametnih gradova osiguravanjem ekološki prihvatljivog, štedljivog, električnog vozila.

Podsjećamo da je u lipnju prošle godine u rad puštena prva ELEN punionica za električna vozila u Đurđevcu, smještena na parkiralištu kod Športsko-rekreacijskog centra. Naime, zbog sve veće ekološke osviještenosti građana, u porastu je i udio broja električnih automobila u prodaji vozila.

Gradonačelnik Janči istaknuo je kako je punionica jako bitan standard koji svaki ozbiljniji grad mora imati.

– Đurđevac je sve veća turistička destinacija. Ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica bila i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost. Svi ljudi s električnim vozilima u Đurđevcu sada mogu stati popiti piće u obližnjem kafiću i malo razgledati grad, a za to vrijeme ostaviti automobil na ovoj punionici te napuniti njegove baterije – naglasio je gradonačelnik te zahvalio svima koji su bili uključen u postavljanje ove punionice.