Grad Đurđevac uspješno povukao 2,7 mil. kuna iz EU fondova za energetsku obnovu Osnovne škole


Ponedjeljak, 10. srpnja 2017.

Grad Đurđevac primio je službenu Odluku o financiranju kojom je odobreno 2,7 mil. kuna za projekt Energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana.

Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a kao dokaz tom je da se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova prijavilo samo šest škola iz naše županije, a za čak dvije škole s područja Đurđevca koje je prijavio Grad odobreno je sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, ugradnja termostatskih ventila na radijatorima, te ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode.

Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektom je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje.

Vrijednost projekta energetske obnove za Osnovnu školu je oko 6,2 mil. kuna, od čega će fond sufinancirati oko 2,7 mil. kuna, a preostali dio od 3,5 mil kuna osigurat će Grad iz kredita.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.