Gradonačelnik i predsjednik vijeća zaigrali šah s aktualnim prvakinjama


Četvrtak, 4. siječnja 2018.

Čestitke i pohvale izmjenjivale su se na prijemu koji su gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković priredili za žensku ekipu Šahovskog kluba Picok iz Đurđevca, njihovog predsjednika i trenera Stanka Domitrovića u povodu ostvarenih odličnih rezultata na ekipnom prvenstvu Hrvatske u Našicama.

Prvenstvo je organizirao Hrvatski šahovski savez, a na njemu je nastupilo najboljih 6 ženskih kadetskih ekipa.

U sastavu ženske ekipe nastupile su: Anamarija Radiković, Ema Bevanda, Jelena Kokša, Lorena Bevanda i Lana Plazek. Na prvenstvu plasmanom muške i ženske ekipe u državno finale postignut je najbolji ekipni rezultat u 90- godišnjoj povijesti kluba na što smo iznimno ponosni- istaknuo je Stanko.

Sve cure od samoga početka treniraju u klubu, a igranje šaha osim što je igra, jača vještine rješavanja problema, povećava koncentraciju i ustrajnost na zadatku, ukazuje na važnost analiziranja problema, unapređuje pamćenje, ali i zahtijeva sposobnost predviđanja mogućih poteza i pozicija, pa pomaže u budućem planiranju. Sve navedene sposobnosti dobro dođu i u daljnjem školovanju, a mnogi naši članovi često na kraju upišu psihologiju- rekao je Stanko.

Na pitanje predsjednika vijeća što ih je privuklo da igraju šah, cure su se jednoglasno složile da je to bila ljubav na prvi pogled, a istaknule su kako najviše vole razvijati strategije i taktike te zajedno s trenerom nakon natjecanja analizirati odigrane partije. Cure su potvrdile su da i u budućnosti planiraju igrati šah.

Gradonačelnik je im podijelio prigodne poklone i izrazio uvjerenje da će mlade osnovnoškolke, i u budućim natjecanjima moći uskladiti svoje školske obaveze s putovanjima na natjecanja.

Za kraj su gradonačelnik i predsjednik vijeća s aktualnim prvakinjama zaigrali partiju šaha, a nakon duge igre prvakinje su odnijele pobjedu.