Gradonačelnik Janči čestitao Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac na osvojenom zlatnom rezultatu


Petak, 21. lipnja 2019.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovaj je tjedan u utvrdi Stari grad ugostio članove Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac koji su na 33. Susretima hrvatskih puhačkih-orkestara u Novom Vinodolskom osvojili Zlatnu plaketu s pohvalom i flautu na dar.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture susret je svečano započeo sa zajedničkim muziciranjem s više od 700 glazbenika iz 16 orkestara koji su se natjecali u A i C kategorije koncertnog programa. Natjecateljski dio susreta održan je u Novom Vinodolskom, dok su se revijalni programi, osim u Novom Vinodolskom, odvijali na trgovima u Crikvenici i Selcu.

Svoje sudjelovanje na državnom natjecanju naši puhači izborili su u okviru županijskih i regionalnih smotri, a nakon svih preslušavanja stručno je povjerenstvo Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac dodijelilo 92.75 bodova u C kategoriji koncertnog programa.

Gradonačelnik je čestitao našim puhačima te njihovom dirigentu i voditelju Božidaru Škurdiji na još jednoj uspješnoj godini i zlatnom rezultatu te prezentiranju grada Đurđevca te im je poželio još mnogo dobrih nastupa i ovako odličnih rezultata.

Nakon svečanog dijela druženje je nastavljeno uz piće i malu zakusku.