Gradonačelnik Janči na HRT-u predstavio potencijale i projekte Grada


Četvrtak, 3. kolovoza 2017.

Gradonačelnik Hrvoje Janči gostovao je u emisiji HRT-a “Dobro jutro Hrvatska” i rekao kako Đurđevac s prigradskim naseljima ima oko 8.000 stanovnika i kako se u Đurđevcu mladima trude osigurati radna mjesta, kvalitetno obrazovanje i kvalitetne sportske i kulturne sadržaje.

Dodao je kako se ljudi u Đurđevcu bave poljoprivredom, drvnom industrijom, a u porastu je metalna industrija. – Razvijamo u Đurđevcu turističku ponudu koju promoviramo i putem deva. Nedavno se snimao i Vrdoljakov film u Pijescima i deve su bile glumci. Turizam je budućnost kontinentalnog dijela Hrvatske. Zadovoljni smo brojem poduzetnika, a prošao nam je projekt poduzetničkog inkubatora, pa ćemo i na taj način potaknuti poduzetnike na otvaranje novih radnih mjesta, a u drvnoj industriji imamo i strane ulagače – rekao je gradonačelnik i napomenuo kako su sva đurđevačka naselja spojena na vodovodnu mrežu.
– Ležimo na najvećem bazenu pitke vode u ovom dijelu Europe, imamo i novo vodocrpilište. Kanalizacijska mreža nije riješena do kraja, ali ćemo jedan dio riješiti projektom aglomeracije – istaknuo je.

Na kraju emisije gradonačelnik Janči pohvalio se rezultatima Picokijade. – Bilo je 35 tisuća posjetitelja i pripremamo se već sada za 50 Picokijadu. U Đurđevcu imamo 2000 klijeti i te klijeti želimo staviti u funkciju. Očekujem da će taj turistički potencijal prepoznati i resorno ministarstvo – zaključno je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči.