Gradonačelnik Janči najavio nove planove: zbog sve većeg broja djece na području grada nastavljamo ulagati u vrtić i školu


Petak, 24. srpnja 2020.

U Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac u tijeku su pripreme za novu pedagošku godinu, a gradonačelnik Đurđevac Hrvoje Janči u emisiji Gradske teme u programu Podravskog radija najavio je kakvi su planovi pripremljeni za vrtić, ali i za školu.

- Planirana je dogradnja vrtića, a trenutno je u ishođenju građevinska dozvola, ide se na modularnu gradnju koja ubrzava izgradnju te je sve gotovo u nekih mjesec dana. Čim dobijemo građevinsku dozvolu krećemo sa dogradnjom prostora za dvije odvojene skupine, isto tako je predviđeno da se u sklopu tog novoizgrađenog dijela oformi jedan vrtni arboretum i da tu budu smještene najstarije skupine. Osmisliti će se jedan poseban program za predškolce da bi ih se najbolje pripremilo za školu, ali i kako bi im što bezbolnije prošlo razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe- rekao je gradonačelnik Janči.

- I ove je godine za upis prijavljeno puno više djece nego što smo očekivali, što je samo dokaz da naš vrtić provodi kvalitetne programe i da je rad s djecom prepoznat od strane roditelja. Nakon ovih upisa mi ćemo imati listu čekanja jedno određeno vrijeme, ali do kraja ove godine ćemo imati izgrađen prostor za dvije odvojene skupine i ponovo ćemo biti vrtić bez lista čekanja, te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada- rekao je gradonačelnik Janči te je dodao da ove godine završava projekt Maslačak za sve, ali da je već sada najavljen novi projekt koji bi bio nastavak postojećeg.

Osim dogradnje vrtića, gradonačelnik Janči najavio je plan i za unutarnje uređenje Osnovne škole Đurđevac na kojoj je prošle godine dovršena energetska obnova i dogradnja škole;

- Logični korak je unutarnje uređenje Osnovne škole Đurđevac koje mi planiramo za iduću godinu odnosno za iduće praznike. Cilj je raditi pod praznicima kako se ne bi gubilo od nastave. Nužno je na vrijeme krenuti s priprema da bi radovi mogli krenuti 15.6, a završiti do 15.9. Radi se o velikom zahvatu jer škola ima 3.000 metara kvadratnih, kompletno se mijenjaju podovi i zidovi u svim prostorijama, u svim učionicama koriste se prirodni ekološki materijali.  U unutrašnjem uređenju će prevladavati zeleni tonovi, a vidimo da se i EU usmjerava prema zelenim ekonomijama tako će i naša škola biti isto u tom stilu. Ono što je možda posebno za istaknuti kod ovog projekta je da se kompletno i rekonstruira kuhinja i restoran pri čemu ćemo izgraditi i opremiti potpuno novu kuhinju, a restoran će biti dovoljno prostran kako bi se osigurao dovoljan broj sjedećih mjesta što je veliki iskorak za našu školu. I dalje ćemo ostati u jednoj smjeni što je rijetkost i danas u Hrvatskoj. Projektom unutarnjeg uređenja škole koji je vrijedan oko 6 mil. kuna mi ćemo zaokružiti taj ciklus ulaganja u predškolski ili školski odgoj- rekao je gradonačelnik.

U tijeku su i radovi na Sveučilištu Sjever, a gradonačelnik Janči istaknuo je kako se nada da će njihov elaborat uskoro uputiti Nacionalnom vijeću za visoko školstvo te da će dobiti dopusnicu i krenuti s radom.

Kako će škola izgledati pogledajte video i prošetajte po novouređenoj školi ili zavirite u našu foto galeriju: