Gradonačelnik Janči obišao radove na kružnom toku na Peskima: sa ŽUC-om dogovoreni novi projekti za povećanje sigurnosti na području grada


Subota, 14. studenoga 2020.

Kako su u tijeku radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu, radove su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić  i Dejan Đud pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca.

-I ovaj smo projekt prijavili u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama na raspisani natječaj iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa. Imamo odličnu suradnju te je ovo već treća godina za redom kako zajednički prijavljujemo projekte na ove natječaje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Radovima su obuhvatili površinsku rekonstrukcija raskrižja, kao i zamjenu podzemne infrastrukture. U tijeku su radovi na postavi betonskih rubnjaka te fina priprema posteljice za asfaltiranje koje kreće najkasnije početkom sljedećeg tjedna. Paralelno s asfalterskim radovima na kolniku, izvodit će se i radovi na pripremi za asfaltiranje pješačkih staza te će se krenuti s uređivanjem zelene površine.

Vidljivo je da će izgradnja kružnog toka biti gotova u zadanom roku što će značajno smanjiti brzinu prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,4 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

-Ovom prilikom održan je i radni sastanak u Gradu gdje smo sa ŽUC-om dogovorili nove projekte povećanja sigurnosti na prometnicama za iduću godinu, te je dogovoreno da će se odraditi još jedan zajednički sastanak gdje će sudjelovati i predstavnici Policijske postaje Đurđevac kao bi iste prijavili na natječaje u najavi - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Obavještavaju se vozači da je zbog radova na raskrižju promet i dalje povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce stoga molimo građane za razumijevanje i strpljenje. U zoni radova promet je omogućen samo za stanare i vozila gradilišta.