Gradonačelnik Janči: rekordno izvršenje proračuna od 100 mil. kn i 22 projekta u provedbi u proteklih 6 mjeseci


Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Večeras je održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Gradonačelnik Hrvoje Janči podnio je izvješće o radu za zadnjih šest mjeseci 2022. godine i istaknuo najvažnije projekte.

-Izvršenje proračuna za prošlu godinu je bilo u iznosu od 100 milijuna kuna i to je rekordno izvršenje. Proteklih šest mjeseci Grad je u provedbi imao 22 projekta ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna. Grad trenutno ima 22 projekta u provedbi vrijednih preko 7  mil. eura (55 mil. kn), od čega je Gradski udio oko 1,5 mil. eura. To je samo pokazatelj da smo dobro planirali i uspješno prijavili sve ove projekte, jer imamo oko 80% osiguranih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna što je puno više nego što imaju osigurano drugi gradovi- rekao je gradonačelnik.

-Odgovorno se vode gradske financije i na taj način se uspješno osiguravaju sredstva za vlastiti udio Grada u svim projektima što znači da se projekti mogu neometano provoditi. Dva projekta vezana su uz gospodarenje otpadom, a to su sortirnica i kompostana koje su nedavno dobile uporabne dozvole i krenule sa radom. Imamo projekte i iz područja obrazovanja, a to su pomoćnici u nastavi, školska shema, projekt Maslačak za sve gdje se sufinancira popodnevni rad vrtića i kraći programi kojih imamo najviše u Hrvatskoj. Dobili smo i odluku o financiranju dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u iznosu 1,3 mil. eura (10 mil. kuna), uskoro ćemo imati i odabrane izvođače radova i nadam se da će radovi krenuti čim prije- istaknuo je.

Cijelu prošlu godinu obilježila su i dva projekta za osobe s mentalnim poteškoćama i osobe s invaliditetom.

– Kuća podrške Mali princ i Centar za osobe s invaliditetom. Mali princ je završen i tamo je u tijeku useljavanje, a građevinski radovi su u tijeku na Centru za osobe s invaliditetom i starije osobe, gdje će se osiguravati poludnevni boravak, dnevni boravak i organzirano stanovanje. Proteklih šest mjeseci prijavili smo 6 projekata, a treba istaknuti projekt rekonstrukcije glavnog gradskog trga za koji je dobivena odluka o financiranju i uskoro će biti raspisana javna nabava – istaknuo je Janči.