Gradonačelnik Lacković: Ovo je godina projektne dokumentacije


Petak, 18. rujna 2015.

Gradonačelnik Željko Lacković podnio je gradskim vijećnicima izvješće o radu u prvoj polovici ove godine. Grad je uredno poslovao i redovno podmirivao svoje obveze, a stanje računa u riznici 16. rujna iznosilo je 1,8 milijuna kuna. Ova godina je, istaknuo je gradonačelnik Lacković, godina izrade projektnih dokumentacija za kapitalne projekte, a u idućoj godini oni će biti realizirani.

Završeni su radovi na uređenju mrtvačnice u Mičetincu, u dijelu Ulice Ivana Đuriševića izgrađen je nogostup, a završena je i rekonstrukcija Vinogradske ulice s obnovom plinske i vodovodne mreže te izgradnjom pješačke staze u dužini 700 metara u što je uloženo 780.000 kuna. U tijeku je rekonstrukcija dijela Ulice bana Jelačića koja obuhvaća obnovu komunalne infrastrukture i izgradnju nogostupa u dužini od 1 400 meta. Gradska knjižnica dobila je novi prostor za čiju je kupnju, uređenje i opremanje izdvojeno 186.000 kuna, dok su na autobusnim stajalištima u svim prigradskim naseljima postavljene nadstrešnice. Obnovljeno je krovište Društvenog doma u Suhoj Kataleni, a ti radovi koštali su 194.000 kuna.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za revitalizaciju utvrde Stari grad, uređenja Posjetiteljskog centra Legenda o Picokima u zgradi bivšeg Prekršajnog suda te izgradnju odteretne ceste u poslovnim zonama.

Uskoro će početi energetska obnova zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana koja će obuhvatiti obnovu pročelja, stolarije i krovišta, a investiciju vrijednu 6,5 milijuna kuna s 4,5 milijuna će sufinancirati strukturni fondovi Europske unije. U osnovnoškolskoj zgradi obnovljeni su sanitarni čvorovi za što je izdvojeno 445.000 kuna, a u ovoj školskoj godini uveden je e-dnevnik te će u učionicama biti postavljene i pametne ploče u što je uloženo 280.000 kuna.

I dalje se provodi katastarska izmjera i do kraja godine Grad mora podmiriti preostalih 2,7 milijuna kuna. Uskoro će početi i radovi na uređenju potkrovlja Dječjeg vrtića "Maslačak" vrijedni 450.000 kuna. Ulagalo se i u uređenje romskog naselja Stiska. Počeli su radovi na izgradnji novog vodocrpilišta vrijedni 6,2 miljuna kuna te su za potpore prijavljeni projekti obnove magistralnog vodovoda prema Virju i vodovodnih mreža u gradskim ulicama.

Za otkup zemljišta u poslovnim zonama i oko utvrde Stari grad izdvojeno je 3 milijuna kuna, a pri kraju je i ishođenje građevinske dozvole za uređenje sportsko – rekreacijskog centra Graničar. Izrađena su i četiri prometna rješenja za izgradnju kružnih tokova te je s Hrvatskim željeznicama dogovoreno uređenje pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici.