Gradonačelnik Janči obišao radove na ŠRC-u


Utorak, 10. travnja 2018.

Na zgradi Športsko-rekreacijskog centra u Đurđevcu u tijeku su završni radovi na montaži električnih instalacija, postavljaju se rasvjetna tijela, postavljaju se uređaji za grijanje i hlađenje.

Također je u tijeku i bojanje unutarnjih zidova, te se postavljaju keramičke pločice u unutarnjim prostorijama dok se na krovu objekta postavljaju betonski opločnici.

Radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Radovi su pri kraju, a zbog kišnih dana radovi na izgradnji će se produžiti do početka svibnja. Ubrzo nakon njih kreću radovi na uređenju pristupnog puta i ceste, te okoliša oko objekta sa parkirnim mjestima- rekao je gradonačelnik.

U narednih deset dana planira se postaviti drvena konstrukcija i krovište iznad sjedećeg dijela tribina, te je u planu dovršenje radova na unutarnjem uređenju objekta.

Vrijednost investicije iznosi 8,3 mil. kuna, a radovi su obuhvatili izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta.

Trenutno je u tijeku i izrada dokumentacije za raspisivanje nabave za postavljanje nove drenaže i travnjaka na glavnom igralištu. Drenaža je nužna kako bi se riješio i problem odvodnje oborinskih voda jer se većih oborina na terenu zadržava voda.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Realizacijom ovog projekta Đurđevac će imati kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.