Gradonačelniku Milanu Bandiću javno priznanje Počasni građanin Grada Đurđevca


Petak, 15. ožujka 2019.

Gradsko vijeće Grada Đurđevca na 18. sjednici Gradskog vijeća donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Đurđevca.

Javno priznanje počasnog građana Grada Đurđevca dodjeljuje se gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću koji je osvjedočeni prijatelj Đurđevca. Počevši od 2007. godine kada je prvi puta prisustvovao scenskom prikazu Legende o Picokima, pa sve do današnjih dana, kroz kulturnu i turističku suradnju s Gradom Zagrebom, gospodin Milan Bandić pomaže razvoju našega Grada i njegovoj promociji kao turističke destinacije.

Suradnja s Gradom Zagrebom kroz zakup kućice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu omogućila je  prezentaciju  proizvoda brojnih OPG-ova, obrta, udruga i domaće radinosti pod zajedničkim nazivom PODRAVINOTEKA te je tako na najboljem i najljepšem Adventskom sajmu u Europi prezentirano bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine cijele Podravine.

Umrežavanje kulturnih institucija izuzetno je važno u svim segmentima stvarajući na taj način  platformu za uspješnost napose u kulturnom i turističkom segmentu. Gradonačelnik Bandić prepoznaje značaj manjih sredina kakva je i naš Grad Đurđevac, te u svom obnašanju dužnosti teži razvitku suradnje na svim javnim poljima djelovanja i to s ciljem unapređenja kvalitete života i izjednačavanja s visokim standardima kakve uživa Grad Zagreb kao glavni grad Republike Hrvatske i njegovi stanovnici.

Podrška  uvaženih institucija Grada Zagreba, Galerije Klovićevi dvori i Muzeja Grada Zagreba doprinijela je atraktivnosti izložbi posljednjih godina i povećanju broja posjetitelja u Muzeju Grada Đurđevca. Raznolikost i bogatstvo kulturnih sadržaja doprinosi kvaliteti života stanovništva cijele Podravine, a na čast i zadovoljstvo stanovnika Đurđevca i kulturnih djelatnika koji su dokazani gostoljubivi domaćini.

Grad Zagreb tradicionalno sudjeluje kao sponzor naše najvažnije turističke manifestacije po kojoj je naš Grad Đurđevac poznat u cijeloj Republici Hrvatskoj, a gradonačelnik gospodin Bandić od 2007. svojim osobnim angažmanom i doprinosom, financijskom, logističkom, ali i osobnom podrškom kroz sudjelovanje u manifestaciji svih proteklih godina doprinio je afirmaciji Legende o Picokima.

Gradonačelnik gospodin Milan Bandić iskazao je posebnu socijalnu osjetljivost i brigu za socijalne udruge s područja Grada Đurđevca te je osobno obilazio naše udruge i pojedince i humanitarno podržavao njihov rad. Uvijek je rado viđen gost u našem Gradu koji se zadnjih godina intenzivno razvija velikim dijelom i kao posljedica političke suradnje u Hrvatskom saboru te se kao znak zahvalnosti i dobrih odnosa, gradonačelniku Grada Zagreba gospodinu Milanu Bandiću dodjeljuje javno priznanje Počasni građanin Grada Đurđevca.

– Čast nam je da smo prvi grad koji je gosp. Bandića imenovala počasnim građaninom. Smatramo da svi oni svojim djelima i odnsom prema gradu i građanina doprinose boljitku grada trebaju dobiti ovakva priznanja. Bandić je dugo prijatelj grada Đurđevca, te je zaslužan za suradnju glavnog grada i našeg Muzeja. Ne smijemo zaboraviti ni na promociju naših gastro-eno proizvoda koji su prisutni u Zagrebu jer smo naišli na njegovo razumijevanje. Godinama dolazi u naš grad, pomaže djeci s poteškoćama, riječ je o odnosu koji s punim pravom daje da gospodina Bandića možemo smatrati našim sugrađaninom – rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.