Gradski zaposlenici darivali najpotrebitije


Srijeda, 23. prosinca 2015.

Zaposlenici gradske uprave i gradskih ustanova  poklon paketima uljepšali su božićne i novogodišnje blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prigodni pokloni (purica, mlinci, jabuke, jaja te slatkiši za djecu) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe Prelec-Kralj u Đurđevcu gdje se družila s štićenicima Doma, a volonteri su obišli Dom za starije Pintarić i sve ostale udomiteljske obitelji u kojima se nalaze smještene udomljene starije osobe i djeca na skrbi i odgoju. Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu te se je željelo potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugome.

Akciju darivanja novčanim donacijama podržali su gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, svi djelatnici gradske uprave, Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Gradske knjižnice Đurđevac, Muzeja Grada Đurđevca, Turističke zajednice Grada Đurđevca i Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac.