Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci na HRT-u


Srijeda, 24. veljače 2021.

Početkom tjedna HRT ekipa je snimila zanimljiv prilog u središtu Grada Đurđevca o radovima i izgradnji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci u sklopu projekta Prirodna baštine koji će se emitirati u emisijama Regionalni dnevnik i Panorama.

Snimateljska ekipa je zajedno s gradonačelnikom Hrvojem Jančijom i voditeljem projekta Martinom Mahovićem obišla bivšu zgradu Prekršajnog suda u kojem se trenutno radi na postavi multimedijalnih i interaktivnih modula kojima će se u budućem Posjetiteljskom centru prezentirati bogatstvo prirodne baštine Grada Đurđevca te povezati postojeći turistički proizvodi.

-Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci sa svojim postavom i zanimljivim interaktivnim te multimedijalnim sadržajima bit će jedini kao takav na našem području i široj okolici. Zamislili smo da posjetitelj koji dođe u Posjetiteljski centar kroz interaktivni doživljaj osjeti i nauči kako su nastali Đurđevački pijesci te koje su posebnosti i zanimljivosti vezane uz njih. Dio prostorija zamišljene su i kao proširena stvarnost, biti će tu VR naočala kroz koje će moći vidjeti mamute, stepske slonove i druge životinje koje su tu bile u nekim davnim vremenima, imat ćemo tektonske ploče koje se pomiču, hladne spilje iz ledenog doba, ali i pijesak iz velikih svjetskih pustinja. S još jednim ovakvim prostorom i nizom edukativnih sadržaja cilj nam je još se bolje pozicionirati na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske i biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.