Interpretacijski centar Picokijade otvorio vrata posjetiteljima


Subota, 18. ožujka 2017.

U petak, u večernjim satima mnoge su đurđevačke obitelji, ali i brojni gosti došli u utvrdu Stari grad na svečano otvorenje Interpretacijskog centra Picokijade. Program otvorenja je vodio kapetan grada, Željko Kožarić, a Interpretacijski centar je otvorio gradonačelnik Željko Lacković.

Danas su u medije poslane na tisuće fotografija ovoga našega projekta, vinskih cesta i utvrde Stari grad čime smo dokazali da zaista želimo imati ekonomski isplativ turizam na području grada. Postali smo otvoreni za razne ideje i za nova viđenja kulture, te puštamo konceptualne umjetnike i sve one koji vide stvari na drukčiji način da nam pomognu u stvaranju novih turističkih sadržaja koji će pokretati događanja u gradu- rekao je gradonačelnik.

Posjetitelji su ostali oduševljeni prizorima Legende u Interpretacijskom centu koji su prezentirani kroz flourescentne crteže na tamnoj zidnoj podlozi koji svijetle u mraku, snimkama scena bitaka i drugih povijesnih prikaza emitiranih na zidovima interpretacijskog prostora. Prolaskom kroz centar posjetitelje prate priče iz prošlosti prikazane na ekranima postavljenima u svakoj sobi, a djeci su ipak najzanimljivije bile interaktivne tipke koje proizvode zvukove, te lutak turčina koji iz mraka straši prolaznike.

U dvorištu utvrde prezentirani su stari zanati, a zidine Staroga grada iskorištene su kao veliki platno na kojemu su bile projicirane snimljene scene iz Legende. Gosti su se mogli okušati i u streličarstvu, te su se mogli zasladiti delicijama domaćih proizvođača.