Investicije u poduzetničkoj zoni: Bauwerk Boen kreće u proširenje i najavljuje novih 15 radnih mjesta


Petak, 30. rujna 2022.

Na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca jednoglasno je usvojena odluka o prihvaćanju ponude za prodaju čestica u Poduzetničkoj zoni A- jug, a obrazloženje je dao gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Raspisan je natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni, javila se tvrtka Bauwerk Boen iz Đurđevca. Dosad su nekoliko puta povećali broj zaposlenih, prihode poslovanja, ali i proizvodnju, Trenutni prostor im nije više adekvatan za dobru organizaciju proizvodnog procesa i zapravo im je potreban dodatni kako bi mogli normalno funkcionirati i organizirati svoj proizvodni proces, a i potencijalno se proširiti – istaknuo je gradonačelnik.

-Nova površina je veća od 4 hektara, a dosad je tvrtka u svojem vlasništvu imala oko 10 hektara. Radi se o parcelama koje su spojene s njihovim trenutnim parcelama. Grad ima parcele za sve poduzetnike koji žele dodatno investirati i ovo je pozitivan primjer dobrog planiranja poduzetničkih zona- rekao je gradonačelnik. Istaknuo je i kako su s 0vom investicijom najavljena i zapošljavanja, a radi se o otvaranju 15 novih radnih mjesta.

Predsjednik Vijeća Željko Lacković rekao je kako Grad ima sve potrebne resurse za širenje poduzetnika u zonama.

– Najveća tvrtka u našem gradu sa svjetskim renomeom kontinuirano ulaže u razvoj i napredak, a to se vidi po broju zaposlenih na području grada i okolice, do primanja koje imaju – rekao je predsjednik.