Jačanje prijateljstva povezivanjem gradova preko projekata pekogranične suradnje


Petak, 17. studenoga 2017.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je sa suradnicima na poziv gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića posjetio Grad Ludbreg te je prisustvovao početnoj konferenciji projekta EcoSmartCities.

Konferencijom je i formalno započeta provedba projekta za koji je odobreno sufinanciranje iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partner Ludbregu na ovom projektu je Grad Zalaegerszeg iz Mađarske čiji su predstavnici prezentirali očekivani doprinos projekta na unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom.

Cilj projekta je uspostava modernog sustava za gospodarenje otpadom koji obuhvaća opremanje podzemnim kontejnerima i solarnim kantama za otpad, upravljanje sustavom preko pametnih i održivih IT rješenja. Projekt ima snažan prekogranični karakter jer će pojačati suradnju, kako između dvaju prekograničnih gradova, tako i različitih ciljanih skupina. Njegova ukupna vrijednost iznosi 204.943 eura, a predviđeno trajanje je 16 mjeseci.

Ovu priliku predstavnici Grada Đurđevca iskoristili su za upoznavanje s načinom funkcioniranja i mogućnostima koje pruža program prekogranične suradnje te s potencijalnim partnerima za projekte prekogranične suradnje za koju se novi natječaji očekuju uskoro.

Foto: Grad Ludbreg