Gradonačelnik Janči: očekujemo da ćemo i ove godine biti među TOP 10 gradova po povlačenju EU sredstava


Subota, 3. lipnja 2023.

Na ovotjednoj održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno podržali donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Đurđevca u 2022. godini.

Kako je gradonačelnik Hrvoje Janči uvodno rekao, radi se o najvećoj realizaciji proračuna ikad.

– Proračun je realiziran u rekordnom iznosu od 102 milijuna kuna, ostvaren je višak primitka u odnosu na rashode u iznosu 1,68 milijuna kuna. Za projekte koje provodimo uspješno smo osigurali čak 47 mil. kuna EU i nacionalnih sredstava. To znači da smo dobro planirali proračun, da uspješno realiziramo sve svoje projekte te da uspješno povlačimo sredstva iz europskih i nacionalnih fondova - rekao je gradonačelnik.

– U posljednjih četiri godine Đurđevac je bio među 10 gradova po povlačenju EU sredstava prema službenim podacima koje objavljuje FINA i koje obrađuje portal Gradonačelnik.hr. Zadnji rezultati su bili nedavno i to za 2021. godinu te je za očekivati prema ostvarenim rezultatima za 2022. godinu da ćemo opet biti među prvih 10 po povlačenju europskih sredstava - pojasnio je gradonačelnik.

Dodao je i da Grad te sve gradske tvrtke i ustanove posluju pozitivno, racionalno se upravlja sredstvima te se gleda kako da se s vlastitim prihodima osigura vlastiti udio u EU projektima.