Jedan od najmodernijh i najpoželjnijih vrtića u Hrvatskoj: cijena vrtića u Đurđevcu ostaje ista


Subota, 10. prosinca 2022.

Na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno podržali polugodišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića Maslačak.

Dječji vrtić Maslačak Đurđevac jedan je od najmodernijih i najpoželjnijih vrtića u Hrvatskoj, a tome u prilog govori i podatak da vrtić svake godine bilježi povećani broj upisane djece, otvaraju se nove odgojne grupe i osmišljavaju se novi programi.

-Vrtić trenutno broji 18 odgojnih skupina od čega je jedna skupina produljenog boravka, a što je ukupno 297 djece. Tri starije odgojne skupine privremeno su smještene u Osnovnoj školi Đurđevac, što se pokazalo izuzetno korisnim u pogledu uključivanja predškolske djece u školski program, prilagodbe na prostor i interakciju djece s učenicima. Djeci su omogućeni posjeti školskim satovima  što u konačnici znači puno lakši prelazak iz vrtića u školu- rekla je ravnateljica Marija Čupen Tomica.

Vrtić redovito nastoji odgojiteljima osigurati kontinuirano stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, a djeci brojne kreativne i zanimljive aktivnosti. Tako vrtićarci sudjeluju u svim gradskim manifestacijama, obilježavaju sve važnije datume, a svaka odgojna skupina provodi neki od projekata.

– Jedini smo vrtić u Hrvatskoj s čak 11 verificiranih programa od strane ministarstva, a koji su osmišljeni prema interesima djece i potpuno su besplatni. Preko projekta Maslačak za sve uvest ćemo dva nova programa: Montessori program i senzornu integraciju, unaprijedit će se i 11 postojećih programa te će se educirati odgojitelji i stručni suradnici. Provedbom projekta osigurano je zapošljavanje 10 djelatnika koji će provoditi planirane projekte aktivnosti. Za projekt je osigurano 4,3 mil. kuna EU sredstava- dodala je ravnateljica te je najavila novi  program koji je u pripremi, a radi se o francuskom jeziku.

I ove pedagoške godine upisana su sva djeca čije su zamolbe zaprimljene za vrijeme upisnog roka kao i sve predbilježbe djece za koje smo imali produljene upise, tako da su sva djeca s područja Grada Đurđevca koja su iskazala interes za upis u naš vrtić i upisana te i dalje nemamo listu čekanja.

-I za kraj jedna prelijepa vijest za koju vjerujem da ste čuli, a to je nadogradnja našeg dječjeg vrtića. Ovim putem želim zahvaliti našem osnivaču i gradonačelniku te svim ljudima koji su radili na ovom projektu- zaključila je ravnateljica.

-Grad Đurđevac je zahvaljujući EU projektima uspješno osigurao sredstva za edukaciju odgojitelja, sufinanciranje plaća, nabavu opreme za sve kraće programe i didaktičke igračke, a dobrim planiranjem i ulaganjem u energetsku obnovu vrtića i u obnovljive izvore energije postignute su znatne uštede te je Grad Đurđevac osigurao da cijena vrtića za roditelje ostane ista- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.