Još jedan EU projekt u Đurđevcu: razvojem infrastrukture do razvoja turizma


Četvrtak, 6. listopada 2022.

Nastavak povlačenja EU sredstava

Grad Đurđevac je prijavio još jedan EU projekt, a radi se o projektu uređenja primarnih šumskih prometnica na širem području Đurđevca, čime će se urediti preko 8 km šumskih puteva.

Ukupna vrijednosti projekta je oko 7,4 mil. kuna, a sufinancirat će se u iznosu od 100% iz Programa ruralnog razvoja. U sklopu projekta biti će obuhvaćeni pripremni radovi na rekonstrukciji cesta, zemljani radovi, radovi na odvodnji i radovi na kolniku.

-Nastavljamo s uređenjem šumskih puteva i to nastojimo u cijelosti financirati iz EU sredstava. Dobro smo uočili i iskoristili raspisanu mjeru za rekonstrukciju šumskih puteva i obuhvatili velik prostor gdje se nalaze šume u privatnom posjedu. Projekt obuhvaća tri trase, a to su Bilogora- Mičetinac, odvojak Kenđelićev breg i Sirova Katalena - Prugovac- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Razvoj infrastrukture je temelj za razvoj turizma. Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a izgradnja i uređenje prometnica je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. Rekonstrukcija šumskih cesta značajno će podići kvaliteta života stanovnika prigradskih naselja te će zasigurno pozitivno utjecat i na povećanje smještajnih kapaciteta. U tom pravcu želimo ići i dalje – istaknuo je gradonačelnik.