Kapela svete Rozalije uskoro u novom ruhu: prijavljeno uređenje vanjske ovojnice


Nedjelja, 19. travnja 2020.

Grad Đurđevac u suradnji sa Župom sv. Jurja mučenika Đurđevac prijavio je još jedan zajednički projekt, a radi se o građevinskoj obnovi Kapele svete Rozalije u Đurđevcu.

Projekt je prijavljen na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a građevinska obnova odnosi se na uređenje fasade i uređenje okoliša kapele kako bi se revitalizirala za vjerske obrede, atraktivna vjenčanja, te kako bi se adekvatno prezentirala zaštićena pokretna baština RH- kasnobarokni oltari koji se nalaze u kapelici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000,00 kuna od čega Ministarstvo sufinancira projekt do maksimalno 59% od ukupne vrijednosti.

Ova obnova je nastavak sufinanciranja radova na crkvama i kapelama koje provodi Grad Đurđevac. U proteklih nekoliko godina Grad je sufinancirao obnovu kapele u Budrovcu, obnovu krovišta i zvonika crkve u Mičetincu, zamijenjen je oštećeni lim na krovištu Crkve sv. Jurja, uređena je unutrašnjosti kapele u Čepelovcu i kapelice u Suhoj Kataleni, a pri kraju su i radovi na unutrašnjem uređenju Crkve sv. Jurja gdje je podsjećamo, zamijenjen pod, postavljeno podno grijanje, završeni su i soboslikarski radovi te su stigle nove klupe.