Knjiga vam kuca na vrata: Gradska knjižnica Đurđevac dostavljati će knjige u domove starijih i nemoćnih osoba


Petak, 20. rujna 2019.

Na Gradskom vijeću jedna od točaka dnevnoga reda bilo je i polugodišnje financijsko izvješće o radu Gradske knjižnice Đurđevac.

Pod utjecajem informacijsko-tehnološkog razvoja Gradska knjižnica Đurđevac kao tradicionalna kulturno-baštinska ustanova i mjesto za posuđivanje knjiga i dalje nastavlja uvoditi nove metode i strategije djelovanja i preuzimati novu ulogu u društvu kao informacijsko, obrazovno, kulturno, multimedijsko i komunikacijsko središte svoje lokalne zajednice s fokusom na korisnike.

-Tako je knjižnica u prvih šest mjeseci ove godine organizirala 108 knjižničnih događanja različitog karaktera na kojima je sudjelovalo čak 2443 posjetitelja. Učlanile smo 113 novih korisnika te sada broj učlanjenih korisnika iznosi 2450. Knjižnica je obnovila i svoju nakladničku djelatnost izdavši čak 2 slikovnice: O devama i velikom srcu Đurđevca i Pjesko, pješčani dječak koje su pronašle svoj dom u većini narodnih i školskih knjižnica diljem Republike Hrvatske, a čitatelje upoznale s ljepotama đurđevačkog kraja. Obnovili smo i preuredili Dječji odjel kako bismo mogli pokrenuti novi program za najmlađe pod nazivom Bebe u knjižnici- rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

-Nastavljamo provoditi 6 inkluzivnih programa koji uključuju rad s korisnicima koji su socijalno isključeni, a uvodimo i novi program Knjiga vam kuca na vrata, gdje ćemo električnim biciklom koji smo dobili na korištenje od Grada Đurđevca dostavljati knjige u domove starijih i nemoćnih osoba koje nemaju mogućnost dolaska u knjižnicu. Gradska knjižnica Đurđevac će i dalje težiti tome da bude kulturna ustanova koja svojim radom i djelovanjem nastoji zadovoljiti kulturne, informacijske i obrazovne potrebe lokalne zajednice i svih njezinih građana- zaključila je ravnateljica na kraju svog izlaganja- naglasila je ravnateljica.

Svi navedeni programi, projekti, knjižnične usluge, kao i članstvo i dalje su besplatni što zasigurno pridonosi sve većoj zainteresiranosti sugrađana za programe i usluge knjižnice te još većoj otvorenosti naše knjižnice prema javnosti.