Koncertom Đurđevčica službeno zatvorena Picokijada


Ponedjeljak, 29. lipnja 2020.

U sklopu Picokijade održano je 40-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa. Brojni Đurđevčani i njihovi gosti tokom tri dana uživali su i plesali uz hitove Mladena Grdovića, grupe Vigor i Crvene jabuke.

Zatvaranje Picokijade u atriju tvrđave Stari grad obilježio je koncert ženskog vokalnog sastava Đurđevčice po nazivom Pozvale so dekle dečke. Picokijadu je službeno zatvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, preuzevši ključeve grada od kapetana, a zatim se zahvalio svim sudionicima 52. Picokijade.

Okupljene je pozdravio i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je pohvalio i zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji Picokijade.

I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. U prijepodnevnim satima vozila se rekreativna biciklijada Biciklinom v krug, a održana je i tradicionalna povorka aranžiranih kola Podravina od leta koja je publiku podsjetila na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života.  Lovački dom Mičetinac bio je rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove.

Foto: Ivan Brkić