Konstituiran Savjet mladih Grada Đurđevca


Srijeda, 7. travnja 2021.

Jučer je u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana prva, konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Đurđevca na kojoj je za predsjednika izabran Matija Bažulić, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Anja Cik.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, koji je predsjedavao konstituirajućom sjednicom Savjeta mladih, čestitao je svim izabranim članovima, te je istaknuo kako očekuje da upravo članovi Savjeta mladih budu ti koji će promišljati o tome kako sadržajno obogatiti život mladih u Đurđevcu..

Prisutnim članovima obratio se i gradonačelnik Hrvoje Janči te istaknuto da će mladi u svojim zamislima i inicijativama imati svu podršku Grada i gradskih stručnih službi.

Razgovarali su i o mogućnosti prijava sadržaja interesantnih za mlade na raspisane natječaje, te uključivanja mladih u kreiranje programa za gradske manifestacije, u organizaciju predstava, tribina i drugih programa.

Članovi Savjeta mladih su:

  1. Matija Bažulić, predsjednik,
  2. Anja Cik, zamjenica predsjednika,
  3. Natalija Miletić, članica,
  4. Anita Pleadin, članica,
  5. Leonarda Karlovčan, članica.

Zamjenici članova su: Jelena Fusić, Nikolina Karlovčan, Ivana Miletić, Monika Slavić i Miljana Banjac.

Članovi Savjeta mladih sada imaju za zadatak izraditi Program rada Savjeta za narednu godinu, a kako bi mogli svojim djelovanjem promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih u gradu Đurđevcu, članovi Savjeta mladih dobili su mail adresu: savjet.mladih@djurdjevac.hr kako bi stalno bili dostupni za prijedloge.