Kuća podrške Mali princ: Đurđevac se razvija kroz socijalni segment, a ne samo kroz građevine


Ponedjeljak, 21. studenoga 2022.

Radovi na opremanju i izgradnji nove zgrade Kuće podrške Mali princ u Đurđevcu su pri samome kraju.

Radovi na projektu izgradnje zgrade obuhvatili su i zajedničko dvorište koje je sada potpuno uređeno i prilagođeno potrebama udruge i škole, postavljeno je i vodeno igralište te je uređen zimski vrt. Završeni su svi radovi na zgradi Udruge Mali princ te je u tijeku opremanje prostorija. Postavljena je kuhinja i namještaj u dnevnom boravku i restoranu te je pri kraju opremanje ostalih prostorija.

Ovih dana očekuje se tehnički pregled, a nakon toga i useljenje članova Udruge Mali princ u nove prostorije.

– Sve ide prema planu, rokovi su ispoštivani i očekujemo da se članovi udruge usele i prije Božića. Ovim još jednom pokazujemo brigu za našu djecu i odrasle osobe s teškoćama u razvoju koji će u ovoj ustanovi moći koristiti usluge poludnevnog boravaka, a oni bez adekvatne roditeljske skrbi i mogućnost stanovanja. Ovo je dokaz da se Đurđevac ne razvija samo kroz građevine, već i kroz socijalni segment u pružanju kvalitete socijalne usluge – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prekrasan dan i sunce potaknuli su učenike Odjela za djecu s teškoćama u razvoju i članove Udruge Mali princ da se okupe u dvorištu te da zajedno s gradonačelnikom obiđu svoje nove prostorije.

-Realizacijom projekta osigurat će se potreban prostor za korisnike Udruge Mali princ, a blizina Odjela za učenike s teškoćama u razvoju dodatna je pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega, već će samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono što je najvažnije– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt izgradnje nove kuće Zgrade podrške Mali princ financirana je u stopostotnom iznosu iz sredstava EU, a ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od 14,1 milijuna kuna.

 

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Kuća podrške „Mali princ“, KK.08.1.3.04.0021

Naziv korisnika: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“

Partneri:

Grad Đurđevac

Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 14.197.233,46 kuna

EU sufinanciranje projekta: 14.197.233,46 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 26.4.2016.-26.5.2023.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“