Potpisan ugovor za Kuću podrške Mali princ: uskoro kreće izgradnja i opremanje nove zgrade za rad udruge


Utorak, 4. kolovoza 2020.

Još prošle godine Udruga Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt Kuća podrške Mali princ ukupne vrijednosti oko 15 mil. kn i to u prvim sekundama od otvaranja natječaja.

Nakon što je projekt prošao administrativnu kontrolu, te ocjenu kvalitete ovaj je tjedan predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt. Vrijednost projekta iznosi oko 15 mil. kuna, a finaciran je u 100%-tnom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt se planira izgraditi i u potpunosti opremiti zgrada neto površine 565 m2, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi vozilo. Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici kroz razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjim pružanjem usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenjem usluge organiziranog stanovanja – stanovanja uz podršku.

Početak pripreme ovog projekta seže još u 2016.g. kada je Đurđevac za potrebe izgradnje prostora nove Udruge kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnog projekta i ishodio građevnu dozvolu.

-Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s Gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor  rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja grada u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga a time i prevenciju institucionalizacije naših članova.- navodi predsjednica Udruge Kristinka Štefan.

Novi prostor Udruge gradit će se u ulici Kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila) što će dodatno pridonijeti boljoj suradnji škole i Udruge te zajedničkim projektima u budućnosti.

-Realizacijom projekta osigurati će se potreban prostor za korisnike udruge, a blizina Odjela za djecu s teškoćama u razvoju je dodatna pogodnost jer se nakon završene škole djeca neće puno udaljavati od svojih kolega već će se samo preseliti u susjednu zgradu. Učenici će odmah moći vidjeti da i nakon što završe školu imamo sustav koji će brinuti za njihove potrebe i to je ono najvažnije– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.