LIJEPOM NAŠOM na Dan državnosti na najljepši način predstavila Đurđevac i najavila Picokijadu


Nedjelja, 31. svibnja 2020.

Poznata emisija Branka Uvodića, Lijepom našom, vratila se na male ekrane nakon kratke pauze, a domaćin prve emisije bio je upravo grad Picoka i to na Dan državnosti.

Lijepom našom, glazbeno-scenski spektakl Hrvatske radio televizije, ove je subote uživo emitiran iz Đurđevca. Glazbeno-scenski spektakl snimljen je podno utvrde Stari grad na dvije pozornice, a prijenos je bio emitiran na HRT-u1.

Tko još ne zna kako su Picoki obranili grad od Turaka mogao je saznati u ovoj emisiji. Prekrasno ispunjen prostor podno utvrde Stari grad bio je popunjen do posljednjeg mjesta.

Na velikom snimanju poznate emisije domaćini predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči sa svojim suprugama srdačno su dočekali i ugostili goste. Stigao je tu župan Darko Koren,  župan Radimir Čačić, ministrica Vesna Bedeković, general Mladen Markač, šef HVIDRA-e Josip Đakić,  predsjednica Općinskog suda Marija Grgešić, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, stigli su i mnogi đurđevački vijećnici, nezavisni županijski vijećnici, predstavnici sponzora Picokijade i poduzetnici.

Emisija je održana u povodu Dana državnosti, a na pozornicama su nastupili Ana Rucner, cimbalist Marko Širec, Klapa HRM-a Sveti Juraj, Đurđevčice, KUD Petar Preradović, Martin Jušta, Cure iz centra, Udruga cimbalista Hrvatske, Dangube, Stanko Šarić, Antonela Malis, Ladarice, Zdravko Bugarin, Svirci moji, Mirko Švenda Žiga, Željko Sesvečan, Željko Kožarić, Đurđa Bobovčan, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić, Vlatka Burić, Fijaker te Stjepan Jeršek Štef. Izvođače su pratili Tamburaši za dušu i Svirci moji.

Okupljenima se na početku prijenosa obratio Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade koji se zahvalio svima na organizaciji te pozvao sve na nadolazeću Picokijadu.

-Mi smo izuzetno ponosni da kao srce Podravine, Đurđevac budemo ponosni domaćin serijalu Lijepom našom na ovaj poseban dan kada obilježavamo Dan državnosti, 30. svibnja. Mogli smo danas vidjeti da je odluka da se obilježavanje Dana državnosti vati upravo na ovaj datum, bila ispravna. Na ulicama imamo ponovo istaknute zastave, ljudi se osjećaju ponosno, sretni su i nadam se da je ovo početak jednog novog razdoblja u kojemu ćemo težiti da barem na jedan dan pokušamo zatomiti sve svoje razlike, da jednako dišemo, da budemo svjesni da Hrvatska nije slučajna država, da su za nju dani mnogi životi i trebamo to znati cijeniti i nastaviti je svakim danom izgrađivati- rekao je Lacković.

- Naša Podravina i Đurđevac su socijalno osjetljivi i odmah nakon potresa poslali smo dva kamiona građevinskog materijala za obnovu kuća i stanova u Markuševcu te smo osigurali smještaj za 10 obitelji u našem hotelu. Branko javno ti se zahvaljujem što si pomogao u promociji Picokijade i očekujemo da bude možda i najbolja od ovih svih dosadašnjih godina- rekao je za kraj.

Dodajmo kako je autor i urednik emisije poznati Branko Uvodić kojemu se ovim putem zahvaljujemo na odličnoj suradnji.

A kako je to sinoć izgledalo pogledajte u velikoj galeriji fotografija u nastavku:

(foto: za djurdjevac.hr Ivan Brkić)