Maškare i ove godine preplavile Trg sv. Jurja


Subota, 10. veljače 2018.

Unatoč tmurnom vremenu i ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Doma kulture prošetala do Trga. U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Kockice sa temomKockice upisuju prvi razred, za najbolju školsku skupinu do četvrtog razreda proglašeni su četvrti razredi koji su zajedno trg napunili veselim meduzama, a za najbolju školsku skupinu viših razreda proglašeni su 5.a i 5.b razred koji su zajedno u Đurđevac doputovali  ravno iz drevnog Egipta. Kao najbolje pojedinačne maske proglašene su mame i djeca Kokice, Vesele cure i  najmlađa baka.

Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete. Svi sudionici fašenka mogli su popiti čaj, te se zasladiti krafnama. U nastavku možete pogledati  cijelu fotogaleriju: