Masovna nesreća pokazala da su hitne službe spremne i na teroristički napad


Subota, 14. listopada 2017.

Jutros u centru Đurđevca dogodio se teroristički napad. Napadač je transportnim vozilom ozlijedio nekoliko građana, a bilo je i pucnjave- tako je započela simulacija masovne nesreće u Đurđevcu.

Nakon što su napadača savladale specijalne jedinice policije, hitna službe pružila je pomoć svim ozlijeđenima. U pomoć su priskočili i vatrogasci iz Đurđevca koji su spašavali ozljeđene osobe koje su zaglavile u automobilu.

Na sreću sve je to bila tek uspješno provedena simulacija masovne nesreće u samom centru grada. Zbog vježbe promet je bio zatvoren u Ulica Stjepana Radića od kružnog toka do križanja s Ulicom kralja Tomislava, u Gajevoj ulici i na Trgu Sv. Jurja.

Organizator simulacije je Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije koji je po prvi puta organizirao ovakvu vrstu vježbe. Njezin cilj je bila provjera spremnosti samih službi te unaprjeđenje zajedničkog koordiniranja i reagiranja u masovnoj nesreći.

Građani su sa zanimanjem pratili svaki detalj ove atraktivne simulacije koja je pokazala spremnost hitnih službi.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pohvalio je brzinu, spremnost i koordiniranost svih hitnih službi te je sve sudionike pozvao na zajedničko druženje i domjenak u Domu kulture.