Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i škola u prirodi prošli prvu stepenicu provjere


Ponedjeljak, 25. rujna 2017.

Grad Đurđevac je u suradnji s partnerima u svibnju prijavio projekt Održivog upravljanja i povećanja atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka na natječaj Promicanje održivog razvoja prirodne, a projekt je uspješno prošao prvu stepenicu tj. administrativnu provjeru i uskoro se očekuju rezultati natječaja.

Projekt je vrijedan 17,3 mil. kuna, a obuhvatit će uređenje Đurđevačkih pijesaka i povećanje njihove atraktivnosti kroz uređenje i opremanje Posjetiteljskog centra u zgradi nekadašnjeg prekršajnog suda.

Budući da je glavna misao kod pripreme projekta bilo uređenje i opremanje Đurđevačkih pijesaka novim sadržajima, tako će na Đurđevačkim pijescima zasjati proširena i produžena pješačka staza s novim sadržajima za posjetitelje kao što su edukativne ploče, klupe i hotel za kukce.

Budući posjetiteljski centar Đurđevački pijesci će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije.

Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi.