Muzej Grada Đurđevca uspješno osigurao 5.308,91 eura od Ministarstva kulture za svoje projekte


Nedjelja, 8. siječnja 2023.

Muzej Grada Đurđevca svake godine uspješno osigurava sredstva za realizaciju svojih projekata iz različitih programskih područja  preko raspisanih natječaja Ministarstva kulture i medija RH.

Podržani programi samo su dio muzejsko galerijske djelatnosti muzeja. Ove godine iz navedenog područja prema rezultatima natječaja Muzej Grada Đurđevca svojim prijavama na programe osigurao je ukupno 40.000 kn odnosno, 5.308,91 eura i to za izložbenu djelatnost 1.990,84 eura, (15.000 kn) i za program zaštite muzejske grade, nabavu metalnog ladičara 3.318,07 ( 25.000 kn ). Nabava metalnog ormara za zaštitu grade, tj. tekstilnog rukotvorstva, osobito iz Donacije Ivana Lackovića Croate, dio je neophodne preventivne zaštite muzejskih predmeta.

-Većina sredstava za naše projekte je osigurana iz proračuna Grada Đurđevca, dok dio sredstava osiguravamo prijavama na raspisane natječaje i javne pozive. Sadržajnost i brojnost izložbenih projekata muzeja dobro su već poznati i prepoznati ne samo na razini lokalne zajednice, nego i šire, a cilj muzeja je nastaviti s obogaćivanjem sadržaja te se paralelno brinuti o zaštiti muzejskih predmeta- rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.