Na biciklu do 115 korisnika: gerontodomaćice obilaze starije sugrađane


Subota, 10. studenoga 2018.

Naše vrijedne gerontodomaćice sa radom su krenule još u listopadu, a već sada brinu za  115 korisnika preko projekta Snaga pomoći- program Zaželi.

Gerontodomaće svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, pomažu u održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu korisnicima u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Cilj projekta je povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Đurđevca. Projektom se zaposlilo 15 žena na razdoblje od 24 mjeseca, a svaka vodi brigu o najmanje 7 korisnika.

U sklopu projekta provedeno je nekoliko projektnih aktivnosti. U prostorijama Muzeja Grada Đurđevac održana je početna konferencija u suradnji s partnerima gdje je prezentiran projekat, potpisani su ugovori o radu s gerontodomaćicama nakon čega preuzele službene bicikle na kojima redovito posjećuju korisnike. Uz to, gerontodomaćice su preuzele radnu odjeću kako bi bile prepoznatljive prilikom dolaska korisniku. Korisnicima projekta i građanima podijeljeni su i promotivni materijali u sklopu projekta- majice, vrećice i brošure.

Djelatnice će proći program obrazovanja i osposobljavanja za poslove gerontodomaćice preko kojeg će steći dodatno obrazovanje i kompetencije koje će im pomoći da se uključe u tržište rada nakon završetka projekta.

Projekt provodi Grad Đurđevac u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 2.320.031,62 kune, a sredstva su u cijelosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.