Na biciklu do 130 korisnika: gerontodomaćice već godinu dana obilaze starije sugrađane


Ponedjeljak, 4. studenoga 2019.

Naše vrijedne gerontodomaćice sa radom su krenule još u listopadu prošle godine i krenule su sa 90 korisnika, a sada brinu za 130 korisnika preko projekta Snaga pomoći- program Zaželi.

Gerontodomaćice svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, pomažu u održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu korisnicima u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Projekt je namijenjen pružanju podrške i potpore starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje uz pomoć gerontodomaćica obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

-Cilj je povećati razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Đurđevca. Projektom se zaposlilo 15 žena. Grad Đurđevac je i prijašnjih godina preko programa javnih radova Pomoć u kući provodio sličan projekt preko kojeg je bilo zaposleno devet žena koje su korisnicima pomagale u obavljanju kućnih poslova. Kroz program Zaželi omogućen je nastavak njihovog rada. Mi smo uvidjeli veliku potrebu za pružanjem pomoći našim starijim sugrađanima, a projekt traje još godinu dana i prijave ćemo zaprimati i dalje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U sklopu projekta provedeno je nekoliko projektnih aktivnosti. Gerontodomaćice su ovih dana preuzele i novu radnu odjeću kako bi bile prepoznatljive prilikom dolaska korisniku. Korisnicima projekta i građanima podijeljeni su i promotivni materijali u sklopu projekta- majice, vrećice i brošure.

Sve djelatnice su prošle program obrazovanja i osposobljavanja za poslove gerontodomaćice preko kojeg su stekle dodatno obrazovanje i kompetencije koje će im pomoći da se uključe u tržište rada nakon završetka projekta.

Projekt provodi Grad Đurđevac u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 2.320.031,62 kune, a sredstva su u cijelosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.320.031,62 kune, a sredstva su 100% osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.