Na prvo ovogodišnje uprizorenje živih jaslica došao i zagrebački gradonačelnik Bandić


Subota, 16. prosinca 2017.

Bez obzira na kišu, održan je prvi ovogodišnji prikaz živih jaslica, ali ovog puta u prostorima Muzeja Grada Đurđevca. Ni kiša, a ni preseljenje prikaza nisu spriječili gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića da posjeti Đurđevac i sudjeluje na uprizorenju.

Dobrodošlicu gradonačelniku u utvrdu Stari grad poželio je kapetan grada Željko Kožarić i povijesna postrojba Đuroki, a domaćin mu je bio saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac, a svojim pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinule su se naše Đurđevčice.

- Suradnja s gradom Zagrebom iz dana u dan raste. U centru Zagreba je naša Podravinoteka gdje se predstavljaju proizvodi Podravine, a i naša Picokijada je bila bogatija, a sve je to zbog odličnih kontakata s Turističkom zajednicom Grada Zagreba-istaknuo je Lacković.

- Iznimno mi je drago što sam posjetio Đurđevac i vidio vašu Božićnu bajku, šteta da nam je vrijeme pokvarilo uprizorenje sa životinjama. Sve pohvale za ovakvu ideju i organizaciju. Obećajem da ću ubrzo ponovno posjetiti Đurđevac- rekao je Bandić.

Prigodan poklon u ime Grada gradonačelniku je uručila Gabriela Kralj Bartovčak, predsjednica Udruge žena Suha Katalena čija je udruga svake godine tradicionalno prikazivala prikaz živih jaslica na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni sve do prošle godine kada su po prvi puta uprizorene žive jaslice na trgu u Đurđevcu. Ispred Udruge žena Grada Đurđevca poklon je mu je uručila Anđela Lenhard Antolin.

Ovom prilikom okupljeni su mogli razgledati i izložbu kojom se obilježava 20 godina Donacije Ivana Lackovića Croate. Ova dokumentaristička izložba kroz brojne fotografije, novinske članke i publikacije prikazuje proteklih 20 godina donacije, a usto su izložena i prigodna Lackovićeva djela.