Proglašeni najuspješniji sportaši grada Đurđevca u 2017.


Subota, 24. veljače 2018.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca u Domu Kulture u Đurđevcu održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskog djelatnika grada Đurđevca za proteklu godinu.

Svečanosti proglašenja nazočili su uz brojne sportaše gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, predsjednik karate saveza Stjepan Čelan, proslavljeni olimpijac Branko Zorko te članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, predstavnici udruga, ravnatelji ustanova i brojni gosti.

Okupljene je pozdravio i  prigodnim riječima se obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić. Naglasio je kako Zajednica sportskih udruga danas broji 21 članicu, preko 600 sportaša koji su uključeni u razne sportske aktivnosti u svojim klubovima, a rezultate koje oni ostvaruju su više nego odlični.

Čestitke na svim postignućima, osvojenim visokim plasmanima i medaljama, te na upornosti, vrijednom radu i zalaganju, kao i  uspješnom promicanju Đurđevca, lauretima, ali i njihovim trenerima i roditeljima izrazio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

 - U Đurđevcu su sport i sportski klubovi oduvijek bili jedni od nosioca društvenog života u gradu, zato mi je iznimno drago što i dalje ima puno mladih koji prepoznaju važnost sporta i bavljenja sportom i koji će nastavit ovu lijepu tradiciju. Grad Đurđevac puno ulaže u sportsku infrastrukturu, te u sportske terene i igrališta na području grada, a želja nam je da svaki kvart u budućnosti ima svoje dječje i sportsko igralište. Tu je i naš ŠRC koji će biti predivan motiv u sportskoj slici našega grada i koji će biti dodatna motivacija svim mladima da se uključe u sportske aktivnosti i jedan temelj na kojemu ćemo razvijati sportski turizam- rekao je gradonačelnik.

Čestitkama gradonačelnika pridružio se i predsjednik vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

- Osim u sportsku infrastrukturu bitno je ulagati i u ljude- trenere, voditelje i brojne volontere koji odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi radili i trenirali našu djecu i ostale sportaše. Zbog toga se danas ne nagrađuju samo najbolji sportaši već i sportski djelatnici koji nesebično daju sebe kako bi naši mladi naraštaji izrasli u velike i uspješne sportaše- rekao je Lacković.

Članovi stručnog žirija u svakoj su kategoriji dodjeljivali tri, dva i jedan bod, a

nagrade su ovogodišnjim osvajačima uručivali prošlogodišnji laureati Slađana Čormaković i Saša Franjić, te saborski zastupnik Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić.

Najboljom sportašicom Grada Đurđevca u 2017. godini proglašena je Ivana Pavlović, ponajbolja igračica Rukometnog kluba Đurđevac koji se natječe u 2. HRL za žene.

Najboljim sportašem Grada Đurđevca u protekloj godini proglašen je Ivan Buković iz Kuglačkog kluba Graničar.

Najuspješnijim sportskim trenerom 2017. godine u Đurđevcu proglašen je Luka Cestar, jedan od rijetkih trenera koji ima zvanje diplomirani trener karatea, a karateom se bavi 22 godine i od samih početaka član je Karate kluba. Nositelj je crnog pojasa 2. dan i glavni trener je u Karate klubu 7 godina.

Najuspješnija mlada sportašica Grada Đurđevca u 2017. godini je sjajna karatašica Ema Juričić iz Karate kluba Đurđevac. Najuspješnijim mladim sportašem Grada Đurđevca u prošloj godini proglašen je Ivan Juričić iz Karate kluba Đurđevac.

Za najbolju žensku sportsku ekipu u 2017. godini u Đurđevcu izabrana je ženska kadetska ekipa – Šahovski klub Picok. Najbolja muška sportska ekipa Grada Đurđevca u protekloj godini je muška sportska ekipa – Košarkaški klub Mladost Đurđevac.

Najbolja ženska sportska ekipa osoba s invaliditetom jest Sportski savez osoba invaliditetom Đurđevac – ekipa elektronskog pikada. Najbolja muška sportska ekipa osoba s invaliditetom Sportski savez osoba s invaliditetom Đurđevac – ekipa viseće kuglane.

Najuspješnija sportašica osoba s invaliditetom Grada Đurđevca u 2017. godini je Ivka Mihalić – Sportski savez osoba s invaliditetom Đurđevac. Najuspješniji sportaš osoba s invaliditetom u 2017. godini je Marijan Blaga – Sportski savez osoba s invaliditetom Đurđevac.

Odlukom Upravnog odbora Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca dodjelila je posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate te promociju grada Đurđevca  Kuglačkom klubu Graničar Đurđevac za 70 godina postojanja kluba, Streljačkom klubu Radnik Đurđevac za 70 godina postojanja kluba, te Šahovskom klubu Picok Đurđevac za 90 godina postojanja kluba.

Odlukom Upravnog odbora Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca dodjeljene su i nagrada za ostvarene rezultate na državnim i međunarodnim prvenstvima Emi Bevanda, Emi Juričić, Ivanu Juričiću, Niki Maroviću, i ženskoj kadetskoj ekipi Šahovskog kluba Picok. Laureati su primili i novčane nagrade.

Posebnu zahvalu Grada Đurđevca na prijedlog Upravnog odbora Zajednice sportskih udruga za postignute rezultate u radu s mladima, organiziran rad, veliki entuzijazam, te promociju Grada Đurđevca dobila je Škola nogometa Grada Đurđevca.

Nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika odnio je Stanko Domitrović iz Šahovskog kluba Picok koji je u ime svih nagrađenih na kraju svečanosti izrazio zahvalu ZSU i Gradu Đurđevcu na uručenim nagradama i podršci tokom cijele godine.