U tijeku radovi na izgradnji stanova u Radničkoj: već se zaprimaju prijave za drugu zgradu


Petak, 10. kolovoza 2018.

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina pozivaju sve zainteresirane da se i dalje mogu prijaviti za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Ovih dana na web stranici Grada Đurđevca objavljena je i konačna lista reda prvenstva gdje su obrađene pristigle prijave. Do sada je prijavljen interes za deset stanova, a već se prikupljaju i prijave za planiranu drugu zgradu.

Radovi na višestambenoj zgradi na Radničkoj cesti napreduju, a prema najavama izvođača radova, oni bi trebali potrajati najviše godinu dana stoga se predaja ključeva stanarima planira za točno godinu dana.

– Najbitnije je da će 12 mladih obitelji nakon što se izgradi zgrada rješiti svoje stambeno pitanje. Grad je dao izraditi projektnu dokumentaciju, osigurao je besplatno zemljište i oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za buduće stanare. U ovo vrijeme kada rastu cijene građevinskih usluga smatram da je postignuta odlična cijena za izgradnju zgrade. Siguran sam da će izvođač radove obaviti u roku tako da će se za godinu dana 12 obitelji useliti u novu zgradu. Još jednom zahvaljujem svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta– rekao je gradonačelnik.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr.