Narcise i Grad Đurđevac prijavili projekt Zdravo kroz život: naglasak je na promociji zdravlja i prevenciji bolesti


Četvrtak, 3. prosinca 2020.

Grad Đurđevac u partnerstvu s Udrugom žena s bolestima dojke Narcise prijavio je projekt pod nazivom Zdravo kroz život na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Promocija zdravlja  i prevencija bolesti – faza 2 koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Aktivnosti projekta su konkretno usmjerene na promociju zdravlja i važnost prevencije bolesti, te će se njihovom provedbom kroz 18 mjeseci utjecati na informiranost stanovnika s područja grada Đurđevca o važnosti brige o osobnom zdravlju, te pravilnim i zdravim životnim navikama. Obuhvatit će se nekoliko tema poput anksioznosti u doba korone, utjecaja stresa na zdravlje čovjeka i antistres vježbi, raka dojke i prevencije istog, važnosti održavanja oralne higijene te važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Sve aktivnosti projekta planirane su na način da se mogu održati online u slučaju nemogućnosti održavanja uživo zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

-Današnji užurbani način života nosi i određene posljedice sa sobom koje loše utječu na zdravlje ljudi, stoga vjerujem da ćemo u ovim kriznim vremenima provedbom projekta kao što je ovaj uvelike pomoći našim građanima da povećaju brigu o svojem zdravlju i promjene svoje navike, povećanjem dostupnosti informacija posebice o prevenciji bolesti i važnosti brige za njihovo zdravlje. Cilj nam je da u suradnji s udrugama i zdravstvenim djelatnicima razvijamo svijest građana čime ćemo zapravo poboljšati standard života i pomoći našim građanima da se osjećaju sigurno i sretno u mjestu u kojem žive. Svakako ćemo i dalje pratiti natječaje i prijavljivati projekte ovog tipa koji su od velike važnosti za budući razvoj našeg Grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.935,00 kuna., a očekivani iznos sufinanciranja je 100%.