Nastavak uređenja Doma kulture: Đurđevac osigurao sufinanciranje projekta uređenja okoliša


Srijeda, 13. svibnja 2020.

Početkom godine završeni su radovi na energetskoj obnovi Doma kulturi, a novoobnovljena zgrada je samo nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu grada.

Nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture Grad Đurđevac je prijavio i uređenje okoliša oko zgrade na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ovih je dana u Grad stigla i odluka o odabiru i sufinanciranju projekta.

Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000,00 kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 127.000,00 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu.

Ispred zgrade Doma kulture projektom će se urediti postojeći okoliš, a predviđa se zamjena postojećeg opločenja koje je u izrazito lošem stanju, obrada postojećih zidanih klupa, proširenje podesta ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica za održavanje predstava i gradskih manifestacija.

Nasuprot novoformirane pozornice nalazit će se i novoizgrađena klupa-gledalište. Prostor će se od postojeće ulice Vladimira Nazora odvojiti izgradnjom dvije zone zelenog pojasa, posadit će se nova platane, a obnoviti će se i javna rasvjeta.

Podsjećamo da Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture. Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

-Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, krenuli smo i s uređenjem i opremanjem unutarnjih prostora, a uskoro ćemo raspisati i nabavu za izvođenje radova na uređenju okoliša. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan multifunkcionalno opremiti veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, a i u budućnosti kino projekcije. Urediti ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.