Nastavak uređenja Doma kulture: uskoro kreću radovi na uređenju okoliša, a izgradit će se i ljetna pozornica i amfiteatar


Ponedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Početkom godine završeni su radovi na energetskoj obnovi Doma kulturi, a novoobnovljena zgrada je samo nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu grada.

Nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture Grad Đurđevac je prijavio i uređenje okoliša oko zgrade na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ovih je dana u Grad stigla i odluka o odabiru i sufinanciranju projekta. Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000,00 kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 127.000,00 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu.

Prošli tjedan završen je postupak javne nabave te su potpisani ugovori s izvođačem radova, a radovi će krenuti sredinom rujna nakon što se odradi uvođenje u posao.

Ispred zgrade Doma kulture projektom će se urediti postojeći okoliš, a predviđa se zamjena postojećeg opločenja koje je u izrazito lošem stanju, obrada postojećih zidanih klupa, proširenje podesta ispred ulaza koji će služiti kao ljetna pozornica za održavanje predstava i gradskih manifestacija.

Nasuprot novoformirane pozornice nalazit će se i novoizgrađena klupa-gledalište. Prostor će se od postojeće ulice Vladimira Nazora odvojiti izgradnjom dvije zone zelenog pojasa, posadit će se nova platane, a obnoviti će se i javna rasvjeta.

Podsjećamo da Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture. Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

-Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, uredili smo i opremili unutarnjih prostor kino dvorane, a uskoro će krenuti i radovi na uređenju prostora predviđenog za ugostiteljski objekat. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan urediti i preostali dio Doma kulture u kojemu borave i djeluju naše udruge. Urediti ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.