Nikola Mihočka i Branko Pleadin među 500-tinjak nagrađenih najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj


Srijeda, 5. listopada 2022.

Na Svjetski dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja već tradicionalno objavljuje imena najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u prošloj školskoj godini.

Bira ih Povjerenstvo za nagrađivanje i to na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, a riječ je o nagradi koja se dodjeljuje unazad posljednjih nekoliko godina, tako je povjerenstvo odabralo 513 najuspješnijih u školskoj godini 2021./2022. koji su nagrađeni novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Kao što smo rekli, lista broji 513 djelatnika, a na njoj se našlo čak njih dvoje s područja našega grada, to su Nikola Mihočka iz Osnovne škole Đurđevac i Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac.

Nikola Mihočka predaje informatiku u Osnovnoj školi Đurđevac, a jedan je od pokretača i predavača Ljetne škole programiranja i robotike u Đurđevcu. Podsjetimo i to da aktivno radi s mladima u Šahovskom klubu Picok Đurđevac te da je 2020. godine dobio najviše učiteljsko zvanje – učitelj savjetnik. U opisu Povjerenstva stoji da je držao predavanja na međužupanijskoj razini, dijeli je primjere dobre prakse, radio u stručnim vijećima, sudjelovao u neposrednom odgojno obrazovnom radu s darovitim učenicima, radio u udrugama, bio suautor digitalnih obrazovnih sadržaja, sudjelovao u realizaciji projekata na međunarodnoj razini itd.

Branko Pleadin u Strukovnoj školi Đurđevac radi već 15 godina, a predaje predmete iz područja elektrotehnike i računalstva, a od početka zaposlenja u školi pa do danas predavao gotovo 30-ak različitih nastavnih predmeta. On je također jedan od predavača u Ljetnoj školi programiranja i robotike u Đurđevcu, a u Strukovnoj školi je nositelj brojnih redovnih, ali i projektnih aktivnosti te je također mentor učenicima koji se pripremaju za razna natjecanja. Nagradu je dobio za održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, rad na projektima te na unaprjeđenju rada škole.

Čestitamo im na ovom velikom priznanju i nagradi.

Foto: B.Pleadin- drava.info, N. Mihočka-epodravina.hr