Novi edukativni sadržaj u Park šumi Borik: krenula izgradnja amfiteatra za održavanje škole u prirodi


Utorak, 27. listopada 2020.

I dalje su u tijeku radovi na zgradi Posjetiteljskog centra, zgradi Škole u prirodi te obnovi trim staze, a ovog tjedna su krenuli i prvi radovi na izgradnji amfiteatra u Park šumi Borik.

U tijeku su radovi na kompletnoj obnovi, uređenju i opremanju stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine. Još prošli tjedan krenuli su soboslikarski radovi u unutrašnjosti zgrade, a idući tjedan se očekuje i  početak radova na izvođenju fasade zgrade. Budući Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirati sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

S ovim još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u Park šumi Borik gdje je u tijeku izgradnja škole u prirodi. Na zgradi se trenutačno postavlja stolarija te se uređuje unutrašnjost.

- Ovog tjedna počeli su i prvi radovi na izgradnji amfiteatra u projekta uspostave poučnih i rekreativnih staza u sklopu koje je naša trim staza Borik. Djeca će moći uz logorsku vatru učiti o prirodi, prepričavati svoje doživljaje, sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i uživati u jedinstvenoj Park šumi Borik posađenoj na Đurđevačkim pijescima. Amfiteatar također će se koristiti za održavanje kazališnih predstava, javnih tribina i predavanja. Predviđamo da bi svi radovi bili gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna.

-Cijela ova priča oko naše prirodne i kulturne baštine sjajna je pozivnica za turiste. Svi naši projekti su povezani u jednu zajedničku priču, priču oko bogatstva Podravine. Mali smo grad, ali imamo bogatu povijest i veliko prirodno bogatstvo s kojim želimo upoznati širu javnost- rekao je gradonačelnik Janči.