Obavijest: izdavanje propusnica građanima, stanovnici prigradskih naselja za odlazak u Đurđevac ne trebaju propusnicu


Ponedjeljak, 23. ožujka 2020.

Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca izdaje propusnice SAMO za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, te ostalih osnovnih potrepština (izvan mjesta prebivališta).

Građanima s područja prigradskih naselja grada Đurđevca ne trebaju propusnice za kretanje do Đurđevca i pripadajućih naselja, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno kao što je odlazak na posao, odlazak u trgovinu, ljekarnu i sl.

Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac.

PROCEDURA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na grad@djurdjevac.hr, a sve potrebne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 048 811 052 i na porti Grada Đurđevca od 8,00 do 16,00 sati.
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mail-om.

Zahtjev mora sadržavati:

  • IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA
  • RAZLOG (ako se radi o brizi za starije osobe izvan mjesta prebivališta, navesti adresu i ime i prezime osobe kod koje idete),
  • VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR GRADA ĐURĐEVCA I PRIGRADSKIH NASELJA KOJA SPADAJU POD GRAD ĐURĐEVAC.