Održana početna konferencija EU projekta Snaga pomoći 2


Ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

U petak, 18. lipnja, u prostorima utvrde Stari grad održana je početna konferencija projekta Snaga pomoći 2 - program Zaželi. Konferenciji su prisustvovale zaposlenice na projektu, predstavnici partnera i lokalne uprave i samouprave, predstavnici Učilišta Podravina te predstavnici medija.

Prisutnima se na početku obratila predsjednica prijavitelja projekta Udruge Mali princ, Kristinka Štefan koja je istaknula da su dosadašnji projekti Udruge bili isključivo vezani za osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji, dok je provođenjem projekta Snaga pomoći 2  napravljen iskorak u radu Udruge jer je poboljšana kvaliteta života drugih skupina, 25 teže zapošljivih žena njihovim zapošljavanjem i više od 220 starih i nemoćnih sugrađana iz grada i svih prigradskih naselja osiguravajući im kontinuiranu pomoć i podršku.

Na konferenciji  prisutnima su se obratili i predstavnici partnera na projektu; gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić i voditelj Ispostave Đurđevac Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dino Lukić koji su izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta.

-Unazad nekoliko godina uspješno odrađujemo projekte pomoću kojih brinemo o našim starijim i nemoćnim sugrađanima. Zahvaljujem svima na zalaganju i na pomoći onima kojima je ta pomoć neophodna, a svakako zahvaljujem i na suradnji Udruzi Mali princ koja je nositelj ovog važnog projekta - rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Nakon pozdravnih govora prezentiran je projekt te su zaposlenicama u projektu podijeljene potvrde o osposobljavanju za poslove gerontodomaćica.

OSNOVNI PODACI O PROJEKTU:

Naziv projekta: Snaga pomoći 2

Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ Đurđevac

Partneri na projektu: Grad Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci

Ukupna vrijednost projekta: 2.321.637,50 kn

EU sufinancira: 2.321.637,50 kn

Razdoblje provedbe projekta: 08.01.2021.- 08.07.2022.

Kratak opis projekta: Projekt je prijavljen u suradnji s Gradom Đurđevcom a odobren je u okviru poziva „ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza II" Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Kroz projekt se educira i zapošljava sveukupno 25 žena u nepovoljnom položaju na 12 mjeseci, a pružaju potporu ukupno za najmanje 150 krajnjih korisnika. Projekt se provodi na području grada Đurđevca i pripadajućih prigradskih naselja.

Projekt je namijenjen starijim i nemoćnim osobama koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Djelatnice će biti zadužene za pomoć u dostavi namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka u kućanstvu, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa i dostavi pomagala , ali i za pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.