Sveta Ana: na svečanoj sjednici najavljena provedba brojnih projekata


Četvrtak, 27. srpnja 2017.

U društvenom domu u Svetoj Ani održana je svečana sjednica Mjesnog odbora Sveta Ana. Sjednici je  prisustvovao Martin Mahović, voditelj odjela za gospodarstvo, financije i razvojne projekte.

Predsjednik mjesnog odbora Ivan Pajtak osvrnuo se na rad u protekloj godini i iznio planove za buduće razdoblje, te se zahvalio Gradu Đurđevcu, Turističkoj zajednici, sponzorima, brojnim sumještanima i svim ostalim koji su pomogli u razvoju ovog malog prigradskog naselja koje ove godine slavi 10. obljetnicu obilježavanja Svetojanskih dana. Za najveći doprinos u razvoju i promociji mjesta u prošloj godini priznanje su dobili: Natalija Miletić, Željko Matan i Anotnijo Račan.

Na kraju sjednice svim prisutnima u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija obratio se Martin Mahović koji je svima čestitao dan njihove zaštitnice Svete Ane, te je mjesnom odboru i udrugama koje djeluju u Svetoj Ani zaželio i dalje uspješan rad, te im je obećao daljnu potporu u njihovim projektima u razvoju i uređenju njihovog mjesta.

- Od obnove vodenice Grad stalno ulaže u svoje najmanje, ali najeksponiranije prigradsko naselje pa je ususret ovogodišnjim danima Svete Ane prethodila obnova staroga drvenoga mosta kod vodenice, a planiramo urediti i preostalih 19 mostova. Grad Đurđevac je prijavio projekt sanjkališta na mjeru ruralnog razvoja, a projektom će se oživjeti sanjkalište koje godinama služi u rekreativne svrhe, te je u planu je postavljanje vučnica, postavljanje sustava rampi i tobogana i uređenje staza za spuštanje koje će se moći koristiti tijekom cijele godine jer će biti prilagođene i za spuštanje na gumenim jastucima. Takav sportski sadržaj privući će više gostiju, te daje mogućnost razvijanja radnih mjesta u uslužnim djelatnostima, a vrijednost projekta nabave opreme za sanjkalište iznosi čak 3,5 mil. kuna- rekao je Mahović.

-Na natječaj Hrvatske turističke zajednice prijavljena je i izgradnja biciklističkog odmorišta čija je vrijednost 231.000,00 kn. Grad u vlasništvu ima i malu kuću koju je dao na korištenje DVD-u i mještanima za njihove potrebe, a krenuli su i radovi na njezinom uređenju. Želja nam je i izgraditi mali uređaj za pročišćavanje vode kako bi se zadovoljili najviši standardi u očuvanju prirode i kako bi se mjestom upravljalo na održiv način- istaknuo je Mahović.

Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje uz najpoznatiju poslasticu Svete Ane kukuruznu zlevanku koju su pripremile vrijedne članice Udruge žena Svetojanke.