Oprez vozači, od sutra privremena regulacija prometa na Podravskoj magistrali: spaja se cesta u poslovnoj zoni s Državnom cestom D2


Srijeda, 2. prosinca 2020.

Na prostoru Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu nastavljeni su radovi na izgradnji i asfaltiranju novoizgrađene ceste, a gradilište vrvi od radnika koji paralelno odrađuju dio preostalih zemljanih radova odnosno rade pripremu ceste do spoja sa državnom cestom.

Kako bi od sutra trebali krenuti radovi na spajanju dviju cesta, ceste u zoni i Državne ceste D2 promet uvest će se privremena regulacija prometa, a promet neće biti u potpunosti zatvoren već će se odvijati usporeno na tom dijelu Podravske magistrale, stoga molimo građane za oprez i razumijevanje.

Poslovna zona A- sjever nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2,  a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih oko 10 milijuna kuna sufinancira Europska unija i Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova EU. Završetkom izgradnje sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima u Đurđevcu. Moram reći da nam za sada dobro služe vremenske prilike, te i na ovom gradilištu radovi izvrsno prate dinamiku izvođenja. Uskoro ćemo imati spremnih 23 hektara u komadu poduzetničke zone infrastrukturno za dolazak novih investitora. Ovaj projekt je jako važan za razvoj poduzetništva u gradu Đurđevcu budući da će se kroz projekt izgraditi sva potrebna infrastruktura i time smanjiti početni troškovi poduzetnika. Vjerujem da je ovaj projekt samo zamašnjak đurđevačkog poduzetništva i novih projekata naših poduzetnika i grada–rekao je  gradonačelnik Hrvoje Janči.

Po završetku asfaltiranja prvog dijela ceste i pješačke staze veliki broj građana došao je u zonu da se uvjeri kako to izgleda, a zasigurno će dolaskom ljepšeg vremena šetnicu koristiti i brojni rekreativci i građani s ljubimcima. U zoni je izgrađen i novi kružni tok, a kao nastavak ovog projekta izgradit će se i cesta odnosno spoj koji će povezati zonu direktno s Radničkom cestom.

Osnovne informacije o projektu:

  • Naziv projekta: Razvoj infrastrukture poslovne zone „A-sjever” Đurđevac
  • Naziv korisnika: Grad Đurđevac
  • Ukupna vrijednost projekta: 10.822.802,44 kuna
  • EU sufinanciranje projekta: 8.925.657,28 kuna
  • Razdoblje provedbe projekta: 01.07.2019. – 01.01.2021.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“