Osigurano dodatnih 2,1 mil. kuna za energetsku obnovu škola


Četvrtak, 14. prosinca 2017.

Nakon što je Gradu Đurđevcu odobreno sufinanciranje u iznosu 3,2 mil. kuna za projekt energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana i energetsku obnovu zgrade Odjela za djecu s teškoćama od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je uspio osigurati i sufinanciranje svojega udjela u tim projektima.

Osigurano je dodatnih 2,1 mil. kuna za ove projekte preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU. Ukupna vrijednost ta dva projekta je 7,2 mil od čega će s dodatnim sredstvima biti sufinanciran iznos od oko 5,2 mil. kuna, a preostali udio Grada iznosi 2 mil. kuna koje već imamo osigurane u proračunu.

Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj školi se planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode, te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

Grad konstantno ulaže u predškolsko i školsko obrazovanje i podizanje standarda. Trenutno završavaju radovi na zgradi vrtića u koju je u posljednje četiri godine uloženo oko 5 mil. kuna. Planira se i daljnje ulaganje u izradu projektne dokumentacije za ostale projekte kako bismo imali sve spremno za prijavu na nove natječaje. Raspisali smo i javnu nabavu za nadogradnju škole jer želimo da se s dogradnjom krene kad i s energetskom obnovom. Radovi neće ometati redovnu nastavu jer se građevinski radovi planiraju odraditi preko praznika - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Cilj ove obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektima je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.