Osnovna škola dobila pet mBot robota


Utorak, 24. siječnja 2017.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih, a u projekt je uključena i naša Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac koja je tom prilikom dobila pet mBot robota.

U posljednje vrijeme sve veći broj učenika upoznaje se s mBotovima. Radi se o robotskom setu koji djetetu daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Ovi maleni roboti pružaju djetetu neograničene mogućnosti u učenju iz STEM područja.

Cilj Lige je omogućiti uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnim školama, a svi sudionici projekta dobili su potrebne robote  u trajno vlasništvo.

Ovo je samo nastavak uvođenja novih programa i projekta vezanih uz robotiku u našu školu. Prošle godine u školi je bila organizirana i Ljetna škola programiranja i robotike u organizaciji Alternativnog autonomnog klub kulture (AK46) iz Đurđevca. Školu je polazilo oko 120 djece od predškolskog uzrasta do završenog 4. razreda srednje škole. Podijeljene u grupe po uzrastu vodili su ih profesori i predavači informatike i tehničkog.

 


Do sada je održano:

            - pretkolo  (online )  02.11.2016. u Đurđevcu

            -prvo kolo (online ) 14.11.2016. u Đurđevcu

            -drugo kolo održano je u Bjelovaru (IV OŠ) 12.12.2016. godine

U Bjelovaru su našu  školu, u kategoriji starije dobne skupine, predstavljali :

            -Luka Konjarek 5. razred

            -Andrija Hrženjak 5. razred

            -Matija Grgičin 5. razred i

            -Stjepan Toth 6. razred.

Mentor našim učenicima je Milan Kos.