Svečano otvorene Sportske igre mladih: mali sportaši preplavili sportske terene na ŠRC-u i glavni gradski trg u Đurđevcu


Subota, 13. lipnja 2020.

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas na ŠRC-u, sportskim dvoranam i na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu. Stotine osnovnoškolaca preplavili su ove lokacije i pretvorili su Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili saborski zastupnici Željko Lacković i Branko Hrg, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči,  dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

Djece su se mogla okušati  u natjecanjima u graničaru, nogometu, tenisu i trčanju. Otvorenje samih igara vodio je Mauricio Novosel, a najglasniji i najvjerniji navijači su bili brojni roditelji i rodbina malih natjecatelja.

– Nakon koronavirusa i pauze sporta, vjerujem da su svi oduševljeni da mogu ponovno biti na sportskim borilištima. Zahvalio bih se svima na ovako velikom odazivu te zaželio svima puno sportske sreće – kazao je na otvorenju Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

-Sportske Igre mladih su veliki prijatelj Grada Đurđevca već četvrtu godinu za redom. Grad i ova vrijedna akcija promoviraju bavljenje sportom, znamo da je sport zapravo lijek za mlade, da se kroz sport stvaraju zdravi ljudi, pomaže da se mladi odmaknu od svih vrsta problema i ovisnosti. Sad je pravo vrijeme, vrijeme nakon korone da svi krenemo na sportske terene i poradim na tjelesnoj aktivnosti- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Pobjedničke ekipe plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Savudriji.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a prošle su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Lijep dan tako je u Đurđevcu iskorišten na najbolji mogući način, u rekreaciji na sportskim terenima diljem grada.