Ovogodišnji Advent u Đurđevcu posjetilo 14.000 posjetitelja


Utorak, 9. siječnja 2018.

I ove godine u organizaciji Turističke zajednice i Grada Đurđevca organiziran je bogat program Adventa koji je privukao rekordan broj posjetitelja, nijh čak 14.000 od čega je 7.000 posjetilo adventski program, a 7.000 klizalište koje je još uvijek otvoreno na glavnom gradskom trgu.

Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, štalica s domaćim životinjama, sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, doček Djeda Božićnjaka, kazališne predstave, gastronomska ponuda, doček Nove godine samo su dio adventskog programa u kojem su sudjelovale brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom. Program je započeo scenskim prikazom živih jaslica i otvaranjem Adventskog sajma, te otvorenjem klizališta na Trgu sv. Jurja.

Za ovaj Advent Hrvatska sahara je postala bogatija za još jednog stanovnika – našega Romea. Najviše je u pažnji publike, a posebice najmlađih uživala deva Đurđica koji je sudjelovala u svim prikazima živih jaslica. U svojim nastupima spremno je prilazila okupljenima i pozirala mnogim fotografskim objektivima i kamerama.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i suorganizatorima Adventa u Đurđevcu.